• Nieuwe dienst gelanceerd: PSTCD.nl
  • Stagiair Gezocht
  • Alles voor een Starter s live
  • 5 websites met handige tips voor PHP
  • Flyersonline.nl gelanceerd
  • Lees ook eens onze blog
  • CHIVAL
  • Klik voor onze hosting prijzen
  • Lees ook eens onze blog

5 websites met handige tips voor PHP

Geplaatst op 02/08/2011 12:33 door

Alle programmeurs kennen het wel: net begonnen met programmeren en je wilt zo snel mogelijk de basis van PHP onder de knie krijgen. Hieronder een aantal tips om je op weg te helpen.

1. Snipplr

 Snipplr

Snipplr is een website waarbij je in allerlei programmeertalen kleine functies kan downloaden, lezen en begrijpen. Oftewel sniplets. Je kunt ze delen met je vrienden via Social Media of een reactie achterlaten. Cens Media haalt hier veel resourcen vandaan en gebruikt ze en wijzigt ze voor eigen gebruik. Zeker een aanrader. PHP kun je vinden onder geadvanceerd zoeken of via de footer van de website, waarin alle talen gemeld staan.

www.snipplr.com

2. PHP.net

PHP.net

PHP.net is de site waar alle informatie over PHP te vinden is. Je kunt er complete uitleg van de core van PHP vinden, maar ook vele plugins met zeer uitgebreide uitleg daarbij. Weet je een oplossing niet en ben je er te lang mee bezig om dit te maken? Vraag het dan op het forum en je hebt binnen een korte tijd antwoord. Cens Media gebruikt deze website niet veel, maar raad deze aan vanwege het overzicht en de duidelijke verklaringen erom heen.

www.php.net

3. PHP Classes

PHP Classes

Ben je op zoek naar een complete class of wil je deze vergelijken? Dan leent PHP Classes zich ervoor om complete classes en frameworks te downloaden. Naast de vele classes (2000!!) kun je hier ook tutorials vinden en je inschrijven voor de dagelijkse nieuwsbrief met de nieuwste classes in je e-mail. Een paar classes die ze aanbieden worden gebruikt door Cens Media.

www.phpclasses.org

4. PHP Hulp

PHP Hulp

PHP Hulp is een nederlandse resource met duidelijk aandacht voor PHP. Met een populair forum en nieuws sectie is deze website een topper wat betreft de scripts en feedback die je krijgt. Cens Media gebruikt deze website voor naslag werk en interactie met andere programmeurs.

www.phphulp.nl

5. W3Schools

W3Schools

W3Schools heeft eigenlijk geen uitleg meer nodig wat betreft PHP. Dit is de website waar je de pure basis kunt leren. Niet alleen PHP, maar ook de talen die er mee te maken hebben kun je er leren zoals HTML, Javascript en MySQL. Met de online editor kunt je overigens meteen zien wat je aan het programmeren bent. Erg handig.

www.w3schools.com

andere blogs
Frank Bokhorst
Frank Bokhorst - Eigenaar PSTCD en Cens Media
Frank Bokhorst is de eigenaar van PSTCD en Cens Media en tevens ook programmeur, ontwerper en concept bedenker. Internet fanaat, lichtelijk workaholic en altijd stand by om problemen op te lossen, scripten te bedenken en de klant tevreden te stellen.